dimarts, 28 d’octubre del 2014

452 - NOSALTRES ELS XIQUETS DE VALLS


Nosaltres, els xiquets de Valls és un retrata una manerade fer i entendre el món dels castells. Protoganistes del passat i del futur dels Xiquets de Valls parlen sobre el fort sentiment, la vella tradició i l'eterna rivalitat que es viu a la ciutat de Valls, ciutat bressol dels casteslls.
El documental parla de què són els castells a Valls per boca de diferents protagonistes una quarentena e castellers dee les dues colles vallenques protagonitzen el filspque són i que representen ls castells en les seves vides. Les converses giren entorn a tres idees: la tradició, nt i la rivalitatem que són els pilars bàsics que cal conèixer bé per entendre el fet casteller.

Fitxa tècnica:

Títol original: NOSALTRES ELS XIQUETS DE VALLS
Producció: SOM Producció Audivisual
Una pel·lícula documental
Durada: 52 minuts
Any: 2014
Director: Carles Cubos Serra 
Amb la col·laboració de:Guillem voltas,Sergi Albertí,Sergi Benaiges,Montserrat Casellas,Ramon Ribas,Elisenda Trilla,Laia Aubareda,Tais Bastida,Laia Benaiges,Siscu Parés,Jep Martí
Amb música d'Inxa Impro Quartet "All That Trad" Maurca dau Pien d'Alàs (Tradicional) Low (Franis Fava) Sunderita (Tradicional) La Rumba (Marcel Casellas)
Postproducció de so: German Rull PXL Estudi de disseny i comunicació.
Disseny gràfic: Adrià Batet 
Troducció a l'anglès: Origina.catSCommunications
61' Color Stereo
Format: 1.851
Versio original catalana. Subtítols anglès

La col·laboració :
Colla Vella dels Xiquets de Valls
Colla Joves dels Xiquets de Valls 
Llumull Accions Audivisuals
Amb el suport del: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Valls.
Estrena: 23/10/2014 a JCA Cinemes de Valls


"NOSALTRES ELS XIQUETS DE VALLS" vol contribuir a enriquir el patrimoni cultural vinculat al fet casteller. Vivim en un moment on el focus mediàticstà situat a sobre del fet casteller. En els últims anys, aquest ha crescut molt en popularitat, en nivell i en nombre de colles. Per això, pensem que pot ser interessant, però sobretot enriquidor, centrar l'interès en el patrimoni humà que existeix a Valls entorn a aquesta pràctica folfklòrica i a la seva manera de fer.

"NOSALTRES ELS XIQUETS DE VALLS" és una narració imperfecta, possiblement un pel·lícula imcompleta, una història que es podria explicar de moltes maneres i des de molts punts de vista o amb altres personatges. La gran dimensió del tema obre la possibilitat de fer pel·lícules temàtiques, on es podrien tractar en profunditat aspectes que en le film potser es tracter de forma més breu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada